През нощта северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в крайните

...
През нощта северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в крайните
Коментари Харесай

Утре през деня ще бъде слънчево, но след обяд ще започне да се заоблачава

През нощта северозападният вятър последователно ще отслабва, най-късно в крайните източни региони. Ще е ясно и студено. Минималните температури ще са от минус 7 до минус 2 градуса. Утре времето ще е слънчево. След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, най-вече междинна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до сдържан. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 7 и 12 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от югозапад. Ще е топло с оптимални температури от 9 до 12 градуса. Температурата на морската вода ще е към 8 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево и към момента прохладно. Северозападният вятър последователно ще отслабва, ще е до сдържан и денем ще се ориентира от запад. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 0 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

В събота, 20 януари, над Западна България ще бъде най-вече облачно, в северозападните региони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се усилва. Отначало в Дунавската низина, до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане. До вечерта в доста региони на Северна и Западна България ще превали, като с понижението на температурите дъждът ще минава в сняг. Само в югоизточните региони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат относително високи, а превалявания от дъжд се чакат през нощта против неделя.

В неделя, 21 януари, преваляванията краткотрайно ще спрат, а северозападният вятър ще се смени с югоизточен. По-късно още веднъж ще завали, в Западна България - сняг, а в Източна - дъжд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР