През нощта от югозапад облачността, средна и висока, започна да

...
През нощта от югозапад облачността, средна и висока, започна да
Коментари Харесай

Рязко застудяване през уикенда, чакат ни дъждове и градушки

През нощта от югозапад облачността, междинна и висока, стартира да се усилва. Днес обаче ще бъде съвсем безшумно с минимални температури сред 2° и 7°, в София към 4°. Увеличението на облачността, междинна и висока, от югозапад ще продължи и денем тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд в Източна България ще бъде сдържан до мощен. Температурите ще продължат да се покачват и оптималните ще бъдат сред 14° и 19°, по морския бряг сред 11° и 17°, в София към 15°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обявена от дежурния синоптик Христо Христов, представен от Фокус. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за март и денем ще се намалява. Над Черноморието денят ще стартира с най-вече слънчево време, само че последователно денем облачността ще се усили. Ще духа югозападен вятър, който денем ще се усили. Максималните температури ще са сред 11° и 17°, вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, над 2000 метра сняг. Ще духа слаб до сдържан югозападен, по най-високите върхове мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 4°.

В събота югозападният вятър ще усили още, изключително в Източна България и в регионите, наоколо до северните скатове на планините. Дневните температури ще доближат 20° - 25°, на обособени места и повече. Облачността ще е променлива, най-вече висока и междинна. През нощта против неделя и в неделя ще бъде най-вече облачно. От запад на изток ще превали, тук-там краткотрайно преваляванията ще са интензивни и обилни по количество, съпроводени и с гръмотевици. Възможни са и градушки. Силният югозападен вятър ще се смени с сдържан северозападен, в източните региони - север-североизточен. Ще стартира бързо намаляване на температурите, сензитивно ще бъде в Северна България, изключително в североизточните региони, където по-късно денем в неделя дъждът ще се примеси със сняг. В понеделник ще остане динамично, вятърът ще е най-вече от североизток, захлаждането ще продължи. Валежите ще са към момента най-вече от дъжд, по-слаби спрямо неделя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР