През нощта над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна главно

...
През нощта над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна главно
Коментари Харесай

Утре вятърът се усилва, в Западна България ще превалява сняг

През нощта над страната ще има раздрана облачност, по-значителна основно над Дунавската низина. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде слаб. Минимални температури сред минус 5 и 0 градуса, в София към минус 4 градуса, оповестява Българска телеграфна агенция.
Утре вятър ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската низина краткотрайно до мощен. Облачността ще е е раздрана, само че след обяд ще стартира да се усилва и през нощта против четвъртък в западните региони ще превалява сняг. Максимални температури сред 4 и 9 градуса, в София към 4 градуса.
Над Черноморието ще има забележителна висока облачност. Ще духа сдържан западен вятър. Максимални температури 6 - 7. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще има променлива облачност, по-късно денем към този момент забележителна и тук-там ще има валежи от сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимална температура на 1200 минус 1 - 0, на 2000 метра - към минус 7 градуса.
В четвъртък с сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува леден арктичен въздух. Времето ще е облачно, още през нощта против четвъртък от югозапад ще стартират превалявания от сняг, които денем ще обзет по-голямата част от страната. Температурите бързо и доста ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса. В петък от север преваляванията ще стартират да стопират, най-късно в Рило-Родопската област и югозападните региони. Ще остане прохладно. Застудяването ще продължи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР