През нощта над страната ще има разкъсана, над много райони

...
През нощта над страната ще има разкъсана, над много райони
Коментари Харесай

Времето в неделя: Слънчево, но вечерта започват превалявания


През нощта над страната ще има раздрана, над доста региони незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минимални температури сред 3° и 8°, в София към 4°. Това заяви Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщи " Фокус ". 

Утре ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността, а вечерта - валежи. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България - до мощен. Ще бъде малко по-топло, с оптимални температури сред 13° и 18°, в София към 14°.

През нощта против понеделник на доста места ще превали дъжд, а вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад, доста ще се усили и в Дунавската низина ще бъде мощен и плевел. С него ще нахлува още по-студен въздух.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа югозападен вятър, който денем ще се усили, а през нощта против понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде още по-силен. Максималните температури ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на увеличаване.

В планините ще има раздрана облачност. Ще духа мощен и плевел запад-северозападен вятър. Краткотрайно и едва дневните температури ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 1°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за октомври и денем ще се намалява.

В понеделник ще бъде доста прохладно и захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. 

През идващите два дни ще се задържи студено. Вятърът ще отслабне, ще остане северозападен. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Преобладаващите температури ще са: минимални - сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 8° и 13°./ dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР