През нощта на отделни места, главно в Източна България, все

...
През нощта на отделни места, главно в Източна България, все
Коментари Харесай

Синоптикът Георги Цеков бие тревога: И днес положението ще е страшно! Има голяма опасност от градушки

През нощта на обособени места, основно в Източна България, към момента имаше валежи и гръмотевична активност в развой на затихване. Над останалите региони бе най-вече ясно.

Днес ще се задържи неустойчиво с повече слънчеви часове преди обяд. Около и след пладне още веднъж ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали и прегърми. Вероятността за градушки е по-голяма в източните региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, малко по-ниски по морския бряг. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), обявена от дежурния синоптик Георги Цеков, представен от Фокус.

Атмосферното налягане остава малко по-ниско от междинното за месеца, още малко ще се намали.

Във Варна е като след война: Ситуацията след водния апокалипсис е повече от плашеща! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над Черноморието облачността ще е променлива, към и след обяд – купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. В обособени региони ще има значителни местни извалявания, вероятни са и градушки. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, усилващ се и изменящ посоката си по време на гръмотевична активност. Максималните температури на въздуха ще са 25-29°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Положението във Варна е бедствено! Градът е под вода, а хората се вайкат: Не можем да излезе от домовете си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до края на деня на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 15°.

Силна стихия вилнее северно от София, синоптиците бият паника за неприятно време през седмицата! След сряда... (ТАБЛИЦА)

В сряда на доста места, основно през втората половина на деня, още веднъж ще превали и прегърми, по-съществено в планинските региони. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, най-вече слаб. Преобладаващите оптимални температури ще са към и над 30°.

В четвъртък вятърът ще стане от изток-югоизток, ще бъде до сдържан. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, тук-там, основно в Северна България, краткотрайно интензивни. Дневните температури едва ще се намалят.

В петък преваляванията ще намалеят като обсег и като активност. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне и ще стихне, в източната - ще бъде с южна съставния елемент, слаб до сдържан. Температурите ще се покачват и оптималните ще са сред 30° и 35°.

К акво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР