През нощта и в югоизточните райони валежите ще спрат, облачността

...
През нощта и в югоизточните райони валежите ще спрат, облачността
Коментари Харесай

Това ли беше? Според тази прогноза зимата май свърши!

През нощта и в югоизточните региони преваляванията ще спрат, облачността ще се раздира и понижава. Утре ще има променлива облачност, намаляваща до най-вече слънчево време. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, по Черноморието 3-4 градуса, оптималните - в множеството места сред 5 и 10 градуса. Атмосферното налягане ще се покачва, ще стане близо до междинното за февруари, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките. 
Над Черноморието ще има променлива облачност, забележителна над северното крайбрежие. Вятърът ще е слаб от северозапад, север. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще отслабне до 1-2 бала. Над планините ще има променлива облачност. Само на обособени места в Родопите е допустимо да превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне. Максималната температурата на 1200 метра ще е към 1 градус, на 2000 метра минус 4 градуса. Във вторник основна смяна на времето не се чака. Отново ще бъде най-вече слънчево, без превалявания със утринни негативни температури, а дневните към 8-12 градуса. 
В средата на седмицата ще вали дъжд в съвсем цялата страна, само че температурите ще останат към момента високи за началото на февруари - сред 9 и 16 градуса, като по-хладно ще бъде в Северна България. В четвъртък преваляванията ще спрат на всички места, а дневните температури ще бъдат сред 8 и 14 градуса. В петък ще бъде най-вече облачно над цялата страна, само че превалявания са малко евентуални. Остава топло. В събота ще стартират превалявания над цялата страна и ще застудее, като се чака оптималните температури да бъдат към 6-9 градуса, за София към 7 градуса. В неделя преваляванията ще спрат, само че ще остане по-хладно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР