През ноември National Geographic публикува своя - селекция от 30

...
През ноември National Geographic публикува своя - селекция от 30
Коментари Харесай

Най-вълнуващите туристически дестинации за 2024 според National Geographic

През ноември National Geographic разгласява своя - селекция от 30 дестинации по света, избрани за най-вълнуващите места за посещаване през идната година.

Европа господства в листата с 13 дестинации, в това число пътешестване из целия континент с трен. В листата попадат 6 места в Северна Америка, като три от тях са в Съединени американски щати.

Тъй като пътешествениците не престават да търсят по-евтини други възможности, по-малко посещаваните от туристи дестинации стават все по-популярни.

Ето кои са най-вълнуващите туристически дестинации за 2024 година в другите континенти:

Европа

Албански Алпи, Албания

Белфаст, Северна Ирландия

Емилия-Романя, Италия

Из Европа с трен

Галоуей и Южен Еършир, Шотландия

Нордланд, Норвегия

Северен Йоркшир, Англия

Помпей, Италия

Саймаа, Финландия

Тарту, Естония

17-ото Европейско състезание по футбол, Германия

Валета, Малта

Уелс

Дивият Атлантически път, Ирландия

Отличително място в Европа е Тарту, Естония. Според Nat Geo естонците считат града за „ културното и интелектуално сърце на страната “. Тарту е на 177 км благи от столицата Талин и дом на най-стария университет в страната, разгласен е от ЮНЕСКО за град на литературата и е определен за една от европейските столици на културата за 2024 година

Америка

Пустинята Атакама, Чили

Лима, Перу

Ню Йорк, Съединени американски щати

Маями, Флорида, Съединени американски щати

Доминика

Нова Скотия, Канада

Тексас, Съединени американски щати

Полуостров Юкатан, Мексико

Влажните зони Ибера, Аржентина

Три места в Съединени американски щати са класирани като най-вълнуващите дестинации през 2024 година Тексас се откроява измежду листата, тъй като на 8 април идната година хората в централен Тексас ще могат да видят цялостното слънчево затъмнение.

Очаква се Форт Уърт, Сан Антонио и Остин да предложат най-хубавите гледки към астрономическото събитие.

Остин, Тексас, изпъква и в други ранглисти. Докладът за благосъстоянието на Henley and Partner за 2023 година дефинира Остин като най-бързо развиващия се град за милионери в Съединени американски щати. Според отчета градът в Тексас е отбелязал растеж на милионерите със 102% от 2012 до 2022 година

Проучване на SmartAsset сподели, че цената на жилищата в Остин е скочила с 354% през последните 25 години.

Африка

 

Акагера, Руанда

Сухите гори Андрефана, Мадагаскар

Сиера Леоне

Според отчета на Nat Geo туризмът в Западна Африка процъфтява. Първият хотел от веригата Hilton в Сиера Леоне би трябвало да отвори порти идната година. Други вериги също ще разширят портфолиото си в страната през идната година, а интернационалното летище във Фрийтаун беше ремонтирано и актуализирано тази година.

Азия

Сиким, Индия

Тайнан, Тайван

Сиан, Китай

Сиким, Индия, е един от най-малките щати в страната.

Районът предлага на посетителите опция за преходи и разглеждане на планински манастири. Над една четвърт от Сиким се заема от националния парк Khangchendzonga - обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Австралия

Виктория, Австралия

Въпреки че Австралия е известна със своите плажове, Виктория притегля вниманието поради благосъстоянието си от минерали горещи извори. Докладът на Nat Geo акцентира Великата пътека, която свързва термални извори и морски бани по път от 900 км, който минава през огромния град Мелбърн.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР