През настоящата година обемът на световната търговия ще се увеличи

...
През настоящата година обемът на световната търговия ще се увеличи
Коментари Харесай

Търговската война между САЩ и Китай ще засегне и пазара на труда

През актуалната година размерът на международната търговия ще се усили с най-слабия си ритъм от рецесията насам, предизвести Световната комерсиална организация (СТО). Сред аргументите са повишението на митата и охлаждането на международната стопанска система, написа The Wall Street Journal.

Забавянето на търговията ще понижи вложенията и работните места, споделят още от организацията. Проучванията измежду бизнеса от Азия до Европа демонстрират спад на индустриалната интензивност, обвързвана с намаляващи поръчки.

" Създаването на работни места ще бъде възпрепятствано, защото фирмите ще наемат по-малко чиновници, които да създават артикули и услуги за експорт ", споделя Роберто Азеведо, общоприет директтор на СТО.

Очакването е интернационалната търговия да се усили с едвам 1,2 % през тази година, откакто през 2018 година записа покачване от 3 %. Ако СТО се окаже права, това ще е най-ниският растеж от 2009 година насам. Очакванията са за възобновяване през 2020 година, само че това ще зависи и от нормализиране на комерсиалните връзки.

Търговската война сред Съединените американски щати и Китай удари търговията сред двете най-големи стопански системи. Според Barclays вносът от Китай в Съединени американски щати понижава с 12 % през първите седем месеца на годината, до момента в който китайският импорт от Съединени американски щати спада с 28 %.

Забавянето на търговията и производството накара централните банки по света, в това число Федералният запас и Европейската централна банка, да пуснат нови тласъци. Заводите в Германия, Русия и Чехия записват най-слаба интензивност от 2009 година насам. Във Англия, която се бори и с Brexit, интензивността пада за пети следващ месец. За цялата еврозона, тя е на най-слабото си ниво от октомври 2012 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР