През миналото лято държавните Мини Марица Изток останаха без изпълнителен

...
През миналото лято държавните Мини Марица Изток останаха без изпълнителен
Коментари Харесай

И държавните мини вече са с ново ръководство

През предишното лято държавните Мини " Марица Изток " останаха без изпълнителен шеф, откакто дългогодишният началник и някогашен депутат от ГЕРБ Андон Андонов се отхвърли от поста си. След извършен конкурс мястото му бе заето от Тодор Тодоров. Но в този момент, след няколко опита на страна на новите шефове на Българския енергиен холдинг, има нова рокада. На 31 януари, за краткотраен изпълнителен шеф - до провеждането на нов конкурс - е назначена Илза Чинкова.

Чинкова бе посочена предишното лято като специалист на локални прояви в Стара Загора на партията на Слави Трифонов " ИТН ", само че не е била в листите на партията. Тя обаче има опит в мините - била е финансов шеф от 2006 година и също като Тодоров е била претендент за позицията на изпълнителен шеф в извършения през предходната година конкурс.

В последните седмици сред БЕХ и някогашният към този момент изпълнителен шеф Тодор Тодоров, който е бил шеф на мините в интервала 2009-2011 година, имаше съществени разногласия. Един от тях бе обвързван с преместването на централата на сдружението в София - нещо, което Тодоров отхвърли да извърши. Във връзка с това, от БЕХ излязоха и с позиция, с която непосредствено подлага на критика Тодор Тодоров за неналичието на дейности по отношение на измененията: " Независимо от взетото решение от Съвета на шефовете на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД, към сегашния миг не са осъществени нужните наложителни дейности от страна на изпълнителния шеф господин Тодор Тодоров. Именно това безучастие от негова страна води до състоятелен и логически извод, че последният не желае да се преценява с българското законодателство и да извършва решенията на правоимащия орган ". Подобно нещо се упоменава и в решението от 24 януари на БЕХ, което освобождава Тодор Тодоров от длъжността и назначава Илза Чинкова като краткотраен шеф: че Тодоров не се е явявал на работа и не е правил работните си задължения без да показа справедливи аргументи за какво.

Междувременно обаче, на 19 януари, Тодоров подаде оставка и въпросът с кадровите промени се реши.
Реклама
Рокадата в мините е първата публично вписана по време на настоящето държавно управление. В изчакване на три-дневния законов период е вписването и на измененията в " Булгаргаз ". Общото сред двете сдружения е, че в управлението им ще има хора, които са близки до Има Такъв Народ.

В енергетиката обаче има още редица основни сдружения като АЕЦ " Белене ", НЕК, Електроенергийния систематичен оператор, " Булгаргаз ", Топлоелектрическа централа " Марица изток 12 ", които към момента се ръководят от назначените по времето на ГЕРБ шефове.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Евгени Ахмадзай
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР