През миналия сезон Каспър Рууд достигна до два финала в

...
През миналия сезон Каспър Рууд достигна до два финала в
Коментари Харесай

Разочарованията нямат край: Световният №3 се сбогува с турнира в Барселона

През предишния сезон Каспър Рууд доближи до два финала в шампионати от Големия шлем, с помощта на което доближи до върховата си втора позиция в международната класация, само че от началото на тази година резултатите му са повече от разочароващи, защото норвежецът единствено един път в досегашните си девет изиграни съревнования е успявал да запише две поредни победи. 

Скандинавецът завоюва купата в Ещорил при започване на април, заради което изглеждаше, че е съумял да си възвърне оптималната форма, само че изявите му през последните две седмици потвърждават противното. Рууд отстъпи още във втория стадий на Мастърса в Монте Карло, а през днешния ден записа ново ранно проваляне, отстъпвайки на международния №32 Франсиско Серундоло във втория си дуел в Барселона. От своя страна, аржентинецът сподели темперамент и съумя да навакса пасив от 2:5 гейма в първия сет, с цел да си подпечата крайната победа в поредни елементи - 7:6(5) 6:3, с което се класира за четвъртфиналите на конкуренцията, където ще се изправи против Даниел Еванс.

В началото на срещата норвежецът имаше изявено предимство в разиграванията от дъното на корта, в които показваше забележително самообладание и успяваше да дочака неправилност от ракетата на южноамериканеца, като по този метод откри надзор върху събитията на корта и поведе с пробив и 5:2. Той даже доближи до два сетбола на личен сервис в деветия гейм, само че аржентинецът сподели храброст в последвалите разигравания и съумя да върне брейка в последния вероятен миг, с цел да възвърне равенството за 5:5. Напълно резонно краят на този толкоз оспорван сет пристигна в тайбрек, където през цялото време Серундоло пое самодейността, излизайки напред с 4:0, като след това не позволи спад в представянето си и откри сметката си в общия резултат.

Превъзходството на международния №32 се резервира и във втората част, където пропуските от страна на любимеца изобилстваха. От своя страна, аржентинецът бе непогрешим във всеки един аспект и справедливо се отдръпна на първата отмора с преднина от 3:0. Веднъж излязъл напред в резултата, Серундоло не направи нито крачка обратно и без да срещне нито един брейкбол във втората част, се поздрави с крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР