През миналата седмица светът е отчел най-високия брой случаи на

...
През миналата седмица светът е отчел най-високия брой случаи на
Коментари Харесай

СЗО: През миналата седмица в света са регистрирани най-голям брой случаи на COVID-19

През предходната седмица светът е отчел най-високия брой случаи на новозаразени с COVID-19 и въпреки че Омикрон разновидността, разпространяващ се като цунами, може да наподобява по-лек, той хоспитализира и убива хора. Това сподели ръководителят на Световната здравна организация, представен от БГНЕС.

Тедрос Гебрейесус съобщи по време на първия уебинар на организацията за 2022 година, че " въпреки Омикрон да наподобява по-лек спрямо Делта, изключително при имунизираните, това не значи, че би трябвало да се категоризира като " лек ". " Точно както предходните разновидности, Омикрон хоспитализира хора и убива хора ", означи Гебрейесус. Той съобщи, че " цунамито от случаи е толкоз голямо и бързо ", че към този момент претрупва здравните системи по света.
СЗО: Поне 100 страни няма да реализират 70% имунизация до лятото
Световната здравна организация (СЗО) се притеснява, че повече от 100 страни няма да реализират задачата за имунизиране на 70% от популацията...
Прочети повече
През седмицата от 27 декември 2021 година до 2 януари 2022 година, след последователното повишаване от октомври насам, броят на новите случаи в международен мащаб е скочил със 71 % спрямо миналата седмица. Това подхожда на малко под 9,5 милиона нови случая и над 41 000 нови смъртни случая, регистрирани през последната седмица. За да се постави завършек на острия етап на пандемията, страните би трябвало заслужено и бързо да споделят със света високоефективни научни принадлежности, прикани той.

" Неравнопоставеността във връзка с имунизациите и неравнопоставеността в опазването на здравето като цяло бяха най-големите провали на предходната година ", сподели ръководителят на СЗО и означи, че при сегашните трендове 109 страни няма да съумеят да реализират задачата на СЗО за цялостно имунизиране на 70% от популацията на света доникъде на 2022 година

" Неравнопоставеността във имунизациите е палач на хора и работни места и подкопава световното икономическо възобновяване ", предизвести Гебрейесус. Същността на неравенството се състои в това, че някои страни се придвижват към имунизиране на жителите за четвърти път, до момента в който други даже не са имали задоволително постоянни доставки, с цел да имунизират здравните си служащи и тези, които са изложени на максимален риск ”, сподели ръководителят на СЗО.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР