През месец ноември миналата година се появи информация, че Broadcom

...
През месец ноември миналата година се появи информация, че Broadcom
Коментари Харесай

Broadcom предлага $120 милиарда за Qualcomm

През месец ноември предходната година се появи информация, че Broadcom има намерение да закупи Qualcomm за $100 милиарда. Ако тогава бордът на шефовете на Qualcomm бе одобрил предлагането, договорката би била най-голямата в промишлеността.
Но тогава нищо не се получи тъй като управлението на Qualcomm не утвърди концепцията и отхвърли да да продава компанията толкоз на ниска цена. Но Broadcom явно не се предава и в този момент предлага още по-голяма сума.

Към сегашен ден Qualcomm бе оценена на $120 милиарда или $82 за една акция. Broadcom смята че договорката може да се реализира в границите на 1 година от споразумяването на двете страни. Преди Qualcomm да премине под крилото на Broadcom, договорката би трябвало да премине през всички регулаторни инстанции, които да прегледат вероятните последици от тази крупна договорка. Тук Broadcom прави сериозна отстъпка и предлага на Qualcomm 4-5% отплата от цената при положение на отвод от регулаторните органи. Процентът е доста по-голям от обичайните обезщетения от сходен жанр.

Интересът на Broadcom е напълно явен: Qualcomm е на единствено най-големият производител на мобилни процесори, само че и един от водачите на мрежовите решения, интензивно разработваща 5G технологиите. Сливането на Qualcomm и Broadcom ще разреши по-бързото излизане на пазара на всеобщи 5G чипове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР