През месец май дирекция Инспекция по труда“ във Враца извърши

...
През месец май дирекция Инспекция по труда“ във Враца извърши
Коментари Харесай

За месец: Инспекцията по труда във Враца друсна глоби за над 40 бона, отстрани 4-ма от работа и принуди шефове да изплатят забавени заплати

През месец май дирекция „ Инспекция по труда “ във Враца извърши 126 инспекции, научи организация BulNews. Посетени са 126 предприятия от разнообразни браншове на стопанската система. От осъществените инспекции, 6 са били по сигнали от жители, а 44 – за осъществяване на дадени от инспекторите наставления през минал интервал. 
Общият брой на установените нарушавания е 606. В резултат на осъществените през интервала инспекции и за премахване на установените нарушавания от инспекторите по труда са дадени 567 наложителни за осъществяване наставления. 
Съставени са 27 акта, 15 от които за работа без трудов контракт. Общата стойност на наложените наказания е 32 000 лв.. Издадени са и наказателни постановления за остарял интервал – 8 броя за обща сума от 9 300 лв..
Инспекцията е спряла 7 работни места, заяви шефът Румен Младенов. След инспекциите от работа били отстранени 4-ма души. Една машина пък била спряна от употреба.  
Благодарение намесата на „ Инспекция по труда “ - Враца понижава броят на компаниите, които забавят изплащането на трудовите хонорари. За интервала са изплатени забавени заплати за остарял интервал в размер на 15 000 лв.. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР