През лятото на следващата година руският производител на автомобили АвтоВАЗ

...
През лятото на следващата година руският производител на автомобили АвтоВАЗ
Коментари Харесай

Една легенда си отива? АвтоВАЗ спира най-евтината си Лада

През лятото на идната година съветският производител на коли АвтоВАЗ може да спре производството на най-евтиния си модел – Priora.

Плановете на компанията са през първата половина на 2018 година да бъдат създадени към 7000 бройки Priora, само че към момента няма публично удостоверение на информацията за цялостния отвод от модела.

През пролетта на тази година представител на АвтоВАЗ разгласи, че " никой няма желание да убива Priora ". След това от компанията допълниха, че Priora ще се създава, до момента в който има търсене за този модел.

Според данни на дилърите на нови коли в Русия през 2016 година на локалния пазар са продадени 17 553 броя Priora. А резултатите за първите 11 месеца на 2017 сочат, че този модел не съумя да попадне в Топ 25 на продажбите в Русия, където участват другите модели на АвтоВАЗ.

В Русия цената на Priora стартира от 399 900 рубли, което прави малко над 11 300 лева

АвтоВАЗ стартира производството й през 2007 година, като от края на 2015 година моделът не може да се изнася в чужбина, защото не дава отговор на доста от условията за сигурност и нездравословни излъчвания, настоящи на европейските пазари. На мястото на Priora АвтоВАЗ стартира модела Vesta. Priora се предлага с два бензинови мотора с размер 1,6 и 1,8 литра, като мощността им е 98 и 120 к.с.

Източник: dnes.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР