През летните дни много хора страдат от стомашно разстройство. При

...
През летните дни много хора страдат от стомашно разстройство. При
Коментари Харесай

Храни със затягащ ефект

През летните дни доста хора страдат от стомашно разстройство. При диария е доста значимо с какво се храним. За да можем елементарно да се оправим с диарията, би трябвало да съблюдаваме диета при смутен корем.

Някой храни имат затягащ резултат и се предлагат за консумация при диария.

Трябва да се храним с по-малки количества храна, само че по-на постоянно. Избирайте от този лист с храни със затягащ резултат и скоро всичко в стомаха ви храносмилането ви ще си пристигна на мястото.

Банани

 Бананите са храна за стягане

Бананите са едни от дребното плодове, които имат затягащ резултат. Също по този начин бананите са и лесносмилаема храна, богати са на калий. Съдържанието на калий в бананите е доста потребно, тъй като при диарията се губят електролити. Благодарение на потреблението на банани елементарно можем да сменяем тази загуба.

Кисело мляко

При диария е хубаво да се употребява чисто и натурално кисело мляко. При стомашните разстройства не се предлага потреблението на млечни артикули, само че киселото мляко е изключение. Киселото мляко съставлява доста значим пробиотик. То спомага за вярното действие на червата и чревния баланс.

Картофи и ориз

 Варени картофи за стягане Снимка: Илиана Първанова

Те имат запичащ резултат. При диария е хубаво да употребяват картофите и ориз чисти, без да добавяте към тях олио или прясно мляко. В тях се съдържа доста нишесте и са лесносмилаеми.

Пилешко месо

Пилешкото месо съдържа доста потребни хранителни детайли, които са нужни на организма, изключително при диария. То също е лесносмилаема храна. При диария се предлага пилешкото месо да се употребява сварено.

Ябълки

 Ябълките са затягаща храна

Тяхната консумация също се предлага при диария. Те могат да се употребяват сурови, под формата на пюре или каша, сок. Те са богати на пектин. Той усъвършенства функцийте на стомашно-чревния тракт. Съдържат още витамин С, витамин В, желязо, калий.

Препечен самун

При диария първото, което се предлага, е да се хапва изгорял самун. Може да се хапва с малко сирене. Той засища доста, само че също така усъвършенства електролитният баланс в организма и го доставя с сила. Старият самун е по-подходящ за препичане.

Обикновени бисквити

 Бананите и елементарните бисквити стягат

Бисквитите би трябвало да са с модифицирана пшеница, да не са с цели зърна. Обикновените бисквити съдържат малко количество натрий. Той оказва помощ за възобновяване на електролитният баланс на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР