През изминалото денонощие руските сили са извършили повече от 70

...
През изминалото денонощие руските сили са извършили повече от 70
Коментари Харесай

Украйна: Десетки руски атаки през изминалото денонощие в Донецк

През миналото денонощие съветските сили са направили повече от 70 офанзиви против регионите на Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинка, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в сводката си за хода на войната, представена от БНР.

Руската федерация не се отхвърля от желанията си във връзка с окупацията на Украйна и продължава да организира настъпления, без значение от загубите, обявиха още украинските военни. През миналото денонощие са нанесени три ракетни удара, по-специално по гражданската инфраструктура на град Харков. Москва ускорява натиска си в опит да превземе дребния град Бахмут в Източна Украйна и да обезпечи първата си забележителна победа от повече от половин година. 

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е била извършена още една среща във формат " Рамщайн " - десета по ред. Обсъдени са били муниции, артилерия, танкове, отбрана на украинското небе. Това е изключително значимо в този момент, когато усещаме, че съветската експанзия наближава точката, в която може да се пречупи, сподели Зеленски и добави: 

„ Няма терорист, който да построи капацитета си в изправяне против свободния свят. Русия не прави изключение. Трябва непрекъснато да усилваме натиска. Натиск в наша отбрана, наказания против Русия, заличаване на методите, по които съветската страна и нейните компании заобикалят глобите, политически и юридически напън. Колкото повече ги притискаме, толкоз по-бързо ще вървим към възобновяване на териториалната ни целокупност и интернационалния правов ред. “

Зеленски още веднъж благодари на всички страни, които оказват помощ на страната му.

Вчера Канада разгласи, че ще изпрати близо 8000 артилерийски снаряда и дузина ракети за противовъздушна защита в границите на следващия си пакет военна помощ за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР