През изминалото денонощие на фронта в Украйна е имало над

...
През изминалото денонощие на фронта в Украйна е имало над
Коментари Харесай

Над 60 сблъсъка е имало на фронта в Украйна през последното денонощие

През миналото денонощие на фронта в Украйна е имало над 60 конфликта. От армията на страната са свалили минимум 8 противников дрона и оповестиха за над 100 съветски въздушни удара. От Москва настояват, че са поели надзор над село Победа в Донецка област, само че по-рано от Киев обявиха, че отбиват офанзиви в региона.

Междувременно френският министър на защитата разяснява, че Русия е заплашила да смъкна минимум един техен аероплан, патрулиращ над Черно море.
Докато си приказваме, има патрули по море и по въздух, които подсигуряват независимост на деяние в Средиземно, Балтийско, Северно и - във всеки случай - в Черно море. Има взаимоотношения - има опити на руснаците да упражняват надзор върху тези патрули.
Себастиан Лекорню, министър на защитата на Франция

Премиерът на Полша заяви, че страната прибавя граничните пунктове с Украйна към лист с сериозна инфраструктура, с цел да се подсигурява по-бързото напредване на помощ за Киев.
В идващите дни ориста на Украйна виси на косъм и няма потребност да увещавам никого, че това значи, че и нашата орис e на косъм.
Доналд Туск, министър-председател на Полша

Англия на собствен ред наложи нови наказания на над 50 съветски лица и институции, някои от които са свързани с производството на муниции и търговията с диаманти и нефт. Освен това Лондон изпраща на Киев 200 противотанкови снаряда.

В същото време немският Бундестаг гласоподава срещу изпращането на крилати ракети Taurus на Украйна. Предложението на опозицията беше отхвърлено на фона на опасенията на канцлера Олаф Шолц, че може да се стигне до ескалация на спора. Депутатите само се съгласиха, че би трябвало да бъдат изпратени спомагателни оръжейни системи.

Според анализатори ракетите Taurus може да оказват помощ на Украйна с ударите по линиите за доставяне на съветската войска и при интервенции на окупирания полуостров Крим.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР