През изминалия уикенд PeckShield, компания в сектора на блокчейн сигурността,

...
През изминалия уикенд PeckShield, компания в сектора на блокчейн сигурността,
Коментари Харесай

Пробив в сигурността на SushiSwap: Загубени милиони при критична уязвимост

През миналия уикенд PeckShield, компания в бранша на блокчейн сигурността, откри сериозна накърнимост в DeFi протокола на SushiSwap.

Дефектът е обвързван с контракта, употребен за ориентиране на търговията на борсата SushiSwap. Според PeckShield неточност в контракта е довела до загуби за над $3.3 милиона за един консуматор, прочут като 0xsifu, който е добре прочут в крипто общността в Twitter.

Главният разработчик на SushiSwap, Джаред Грей, удостовери казуса и посъветва потребителите да анулират разрешенията за всички контракти в платформата като защитна мярка.

Инцидентът акцентира нуждата от непрекъсната зоркост и ограничения за сигурност в DeFi екосистемата. Секторът остава уязвим за експлойти и офанзиви, ориентирани към погрешно конфигурирани сметки.

Потребителите са посъветвани да анулират разрешенията за всички контракти в SushiSwap, с цел да предпазят активите си, до момента в който разработчиците и екипите по сигурността работят за премахване на уязвимостта и възобновяване на изгубените средства.


 


Усилията за възобновяване на средствата са в ход, като някои откраднати средства към този момент са възобновени. Първият нападател, 0x9deff, е върнал 90 ETH от общо 100 токена, които е откраднал, а BlockSec са възстановили 100 ETH и възнамеряват да ги върнат скоро.

В момента се водят договаряния сред sifuvision.eth и c0ffeebabe.eth, защото множеството от откраднатите средства, са били проследени до.

Изключително значимо е да се означи, че потребителите би трябвало да демонстрират нерешителност и да подсигуряват, че сметките им са вярно конфигурирани, с цел да избегнат евентуални уязвимости в бъдеще.

Към момента на писане на публикацията SUSHI се търгува на цена към $1.08 след спад от 4,9% на дневната графика.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР