През изминалия сезон в родния футбол беше поставен рекорд -

...
През изминалия сезон в родния футбол беше поставен рекорд -
Коментари Харесай

Ето по това футболна България е лидер на Балканите

През миналия сезон в родния футбол беше подложен връх - малко над 40% от всички играли футболисти бяха родени отвън България (176 от 439 общо).

Въпреки че не е затворил трансферният прозорец, през новата идна акция в efbet Лига се чака този връх да падне, написа " Мач Телеграф ". Но има друго любопитно по отношение на легионерите в българското състезание - големият брой на задграничните треньори.

Новият сезон ще започва с шестима експерти, които не са българи - Анте Шимунджа (Лудогорец), Саша Илич (ЦСКА), Азрудин Валентич (Ботев Пловдив), Златомир Загорчич (Славия), Славко Матич (Септември София) и Фулвио Пеа (Хебър).

Това ще е подравнен връх, като за последно по този начин беше през сезон 2008/09. Тогава шестимата непознати треньори в елита бяха Драголюб Симонович (Сливен), Драган Канатларовски (Локо Пд), Драгомир Окука (Локо Сф), Слоботан Сташевич (Спартак Вн), Наджи Шенсой (Беласица) и Стевица Кузмановски (Славия).

По този индикатор България е водач на Балканите, като единствено Гърция има еднакъв с нашия брой на задграничните треньори.

За информация, Сърбия разчита напълно на свои експерти, като същото важи за Албания и Северна Македония. В Румъния легионерите са двама, а по трима са чужденците в Босна, Словения и Хърватия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР