През изминалите 24 часа е отчетен ръст на броя на

...
През изминалите 24 часа е отчетен ръст на броя на
Коментари Харесай

Нов антирекорд на заразени с коронавирус в Албания

През миналите 24 часа е регистриран растеж на броя на новозаразените с в Албания, заяви МИА.
От направените 864 теста позитивни са се оказали 158, което е най-високият брой новозаразени за едно денонощие. Основното огнище продължава да е столицата, където са доказани 81 случая. Оздравели са 57 пациенти, а двама са умряли, оповестиха от Министерството на здравеопазването и обществената отбрана.
 Словения с ограничения за идващите от Хърватия Словения с ограничения за идващите от Хърватия
Словения упорства жителите ѝ да се завърнат от Хърватия до края на седмицата, в противоположен случай ще би трябвало да останат под наложителна...
Според формалните данни, в границите на месеца са регистрирани над 2 420 новозаразени.
В до момента са направени 52 724 теста, от които 7 812 са били позитивни. Оздравели са 3 928 пациенти, а 234 са умряли. В момента в страната има 3 650 дейни случая.
Министерството на здравеопазването прикани жителите да заобикалят да се събират на групи, изключително по плажовете, както и в заведенията за публично хранене и на каквито и да е церемонии, които биха се трансформирали в източник на болест.
Опозицията съобщи, че ситуацията е пагубно и упрекна министър председателят и министрите, че вместо да се оправят с пандемията, прекарали месец август по плажовете в Албания. Основният проблем, съгласно опозиционните водачи, са дребния на брой проби, които се вършат – съгласно тях дневно би трябвало да се вършат повече от 2 000 теста.
 Над 22 милиона са инфектираните с ковид Над 22 милиона са инфектираните с ковид
Заразените с ковид в света надвишиха 22 милиона и 391 хиляди души, като за последното денонощие новите случаи са над 253 хиляди...
Подчертава се, че по публични данни на интернационалните организации, Албания е с минимум брой проби на един милион поданици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР