През изминалата седмица стана ясно, че мексиканската суперзвезда Саул "Канело"

...
През изминалата седмица стана ясно, че мексиканската суперзвезда Саул "Канело"
Коментари Харесай

Головкин иска постоянни допинг тестове за Канело до септември

През миналата седмица стана ясно, че мексиканската суперзвезда Саул "Канело " Алварес (49-1-2, 34 КО) е получил шестмесечно наказване от Атлетическата комисия на Невада (NSAC) поради двете позитивни допинг проби през февруари за неразрешеното вещество кленбутерол.

Преди няколко седмици пък той беше заставен да се отдръпна от дълго чаканата среща реванш с първенеца на IBF, IBO, WBA и WBC в междинна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО), който беше плануван да се организира на 5-ти май в Лас Вегас.

Продължителността на наказването на мексиканеца обаче разрешава двамата спортисти да се изправят един против различен още веднъж в уикенда на Деня на независимостта на Мексико, както направиха и предходната година в средата на септември.

През февруари, когато Канело даде позитивните допинг проби, той и неговият екип обявиха, че това е в резултат на консумация на нечисто месо. Има доста несъгласия във връзка с обяснението на Канело, тъй като оправданията със нечисто месо са постоянно срещано събитие в Мексико.

Том Льофлер, който съставлява ползите на Головкин, беше на чуването на Канело предходната седмица и съобщи: "Комисията не беше съгласна с оправданията на Канело и обявиха, че той още веднъж би трябвало да кандидатства за боксов лиценз, като преди този момент би трябвало да мине през един допинг тест. Ние обаче чакаме от Канело да изяви предпочитание за неведнъж и случайно тестване от Доброволческата антидопингова организация (VADA), тъкмо като Головкин ".

"Така че, в случай че още веднъж стигнем до дуел с Канело през септември, чакаме той да продължи да се тества за неразрешени субстанции до септември ", добави Льофлер.

Дали обаче Головкин също е склонен той да бъде тестван на инцидентен принцип от май до септември, преди реванша с Канело?

"Абсолютно. Абел Санчес, основният треньор на Головкин, постоянно е упорствал за проби на инцидентен принцип, както към неговият боксьор, по този начин и към неговите съперници. Това чакаме да се случи и в този момент ", приключи Льофлер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР