През изминалата нощ са получени над 30 сигнала за произшествия,

...
През изминалата нощ са получени над 30 сигнала за произшествия,
Коментари Харесай

МВР: Получени са над 30 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка

През миналата нощ са получени над 30 сигнала за катастрофи, свързани с динамичната метеорологична конюнктура, на територията на София-град и област София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Съобщенията са най-вече за наводнени изби, приземни етажи на къщи и инфраструктура, както и за паднали дървета и клони.

Няма данни за застрашени или потърпевши хора. Към 8 часа ситуацията се възстановява и няма постъпили нови сигнали за катастрофи.

Вчера към 19 часа в региона на Етрополе се е развила стихия със обилни превалявания. Запушеното корито на река Малки Искър е провокирало наводняване в западната част на обитаемото място. Екипите на пожарната работа от Етрополе и Пирдоп са отводнили 14 адреса. Има данни, че отчасти е пропаднал стоманобетонен мост над реката.

Почти 20 сигнала за наводнени изби, приземни гаражи и пътна инфраструктура са получени в оперативния център на Столичната пожарна тази нощ. Съобщенията са най-вече за регионите на жк. Младост 1 и 2, Студентски град и Горубляне. Към момента ситуацията се възстановява.

Продължават дейностите на пожарникарите и спасителите за справяне с следствията от наводнението в община Берковица. Освен отводнителни дейности екипите вземат участие в разчистването на пътната инфраструктура в региона и свалянето на равнището на бент. Клисурица. Възстановителните работи ще продължат и през днешния ден, показват още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР