През изминалата нощ Израел е предприел серия удари по цели

...
През изминалата нощ Израел е предприел серия удари по цели
Коментари Харесай

Ужасът в Газа: Отваря се нов фронт в морето

През миналата нощ Израел е подхванал серия удари по цели в Западния бряг, в това число градовете Йерихон, Калкиля и Бире, оповестява " Ал Джазира ".

Съобщава се за конфликти през нощта сред бригадите Ал-Кудс, въоръженото крило на Палестинския ислямски джихад, и израелските сили в град Дженин в Западния бряг.

Израелските военни транспортни средства, които нахлуха през нощта в Дженин и започнаха да унищожават здания, са били обект на взривни устройства и пукотевица. Израелските сили започнаха да се изтеглят от града.

Има данни за набези и арести на следните места на други места в Западния бряг.

Израелски удар в Рафа умъртви минимум петима души. Последните офанзиви идват, откакто Израел ускори бомбардировките и наземните нахлувания в централната и южната част на Газа, като минимум 147 души бяха убити през последния ден.

Палестинската държавна осведомителна организация Wafa заяви, че седем души са били убити и 25 ранени при израелска офанзива против резиденция в град Хан Юнис в южната част на Газа. Местни източници споделиха на Wafa, че измежду жертвите има дами и деца.

Тежка офанзива в сряда събори двуетажна постройка в централния град Дейр ал-Балах, покрай основната болница в Ал-Акса, убивайки минимум шестима души, съгласно чиновници на болничното заведение. Кадри от мястото на случая демонстрираха хора, които тичат към срутената постройка, след което издърпват бетонни блокове от хора, затрупани в руините.

Късно вечерта във вторник в най-южния град на Газа Рафах беше ударена къща. Убити са минимум 14 души и са ранени минимум 20 други, в това число дами и деца, споделиха здравни чиновници. Репортерите на Асошиейтед прес видели по какъв начин мъртвите и ранените били закарани в околните лечебни заведения.

Силите за защита на Израел, настоящи в северните елементи на Хан Юнис, са разкрили тунел, употребен за укриване на израелски заложници, държани от " Хамас ".

Намерени от проверяващи доказателства в тунела, в това число петна от кръв, потвърждават, че там са държани заложници. Доколкото е известно на военните, заложниците са били отведени в тунела незабавно откакто са били хванати на 7 октомври и са били освободени като част от съглашението за заложници/прекратяване на огъня в края на ноември.

В сряда бриг. Ген. Дан Голдфус, командирът на 98-ма дивизия, посети региона на Хан Юнис, дружно с представителя на въоръжените сили контраадмирал Даниел Хагари и представител на интернационалните медии. Дълбокият три метра тунел се простира на няколко благи под града. Той включва бани и нещо, което наподобява като спални, и е единствено част от цялостната инфраструктура, която Хамас е построила при Хан Юнис, оповестява " Хаарец ".

В рамките на четвъртата си близкоизточна обиколка американският държавен секретар Антъни Блинкън дойде в Рамала, фактическата столица на Палестинската автономност, след диалози в Тел Авив с израелските водачи, които той прикани да предложат пътна карта за учредяване на палестинска страна.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР