"През изминалата нощ имаше още около 10 микротруса, които са

...
"През изминалата нощ имаше още около 10 микротруса, които са
Коментари Харесай

10 микротруса са отчели сеизмолозите тази нощ

"През миналата нощ имаше още към 10 микротруса, които са с магнитуд под 2 и които никой не е усетил. Нещата вървят в естествената посока ".

Това съобщи в "Здравей, България " проф. доктор Николай Милошев, шефът на Геофизичния институт към Българска академия на науките.

"Това беше една напълно спокойна в сеизмично отношение нощ ", добави той.

Проф. доктор Милошев беше безапелационен, че обстановката се възстановява.

В четвъртък земетресение от 4,1 по скалата на Рихтер беше записано в региона сред Гоце Делчев, Банско и Сандански.

Трус от 4,1 по Рихтер разклати България

Според данните на Европейския сеизмологичен център епицентърът на труса бил на 18 км северозападно от Гоце Делчев, 55 км югоизточно Благоевград и на 114 км южно от София, на дълбочина 2 км.

Според Геофизичния институт на Българска академия на науките земетресението е с магнитуд 3,9 по Рихтер с епицентър в Национален парк „ Пирин”, западно от село Брезница и югозападно от Рибново.

"Доста интензивно е било усетено от хората това земетресение, обикновено е да са се тормозили ", изясни сеизмологът, само че акцентира, че няма мотив за суматоха.

Няколко трусове в Югозападна България

Земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер бе записано наоколо до Златоград.

Това заяви сеизмологът Илияна Попова от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

"Земетресението е в пограничните региони и е записано в 03.33 часа “, изясни тя. Няма данни трусът да е бил усетен “, сподели Попова.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР