През изминалата 2022 г. Общински фонд за асистирана репродукция и

...
През изминалата 2022 г. Общински фонд за асистирана репродукция и
Коментари Харесай

13 сливенски двойки са финансово подпомогнати от общинския фонд „Ин витро“

През миналата 2022 година Общински фонд за асистирана репродукция и лекуване на репродуктивни болести на фамилии, двойки, живеещи на фамилни начала и дами без сътрудник на територията на общината, е подкрепил финансово 13 двойки. Това излиза наяве от отчета и финансовия доклад за активността на Комисията към фонда за миналата година, който следва да бъде гласуван на идната сесия на локалния парламент на 6 април. Общинският фонд „ Ин витро “ обезпечава финансова помощ един път годишно в размер до 5 хиляди лева Процедурите могат да бъдат осъществени, както в здравни заведения на територията на цялата страна, по този начин и в чужбина.

През 2022 година Община Сливен утвърди и одобри бюджет на фонда в размер на 110хил. лева Заявления за финансово подкрепяне са одобрявани през цялата календарна година. За цялата 2022 година от бюджета на фонда са изразходени над 50хил. лева Общо 13 двойки са кандидатствали за финансиране. Всички претенденти са отговаряли на заложените критерии в разпоредбите на програмата. Те са подкрепени финансово за сумите, за които са дали нужните медицински и разходооправдателни документи. От подкрепените от фонда през 2022 година двойки са родени 6 деца.

От основаването на фонда през 2013 година до края на 2022 година, са подадени и утвърдени 178 заявки за финансово подкрепяне. Кандидатите имат право на едно финансиране от Общинския фонд в границите на една година.Някои от двойките са подкрепени повече от веднъж, защото в разпоредбите на програмата няма закрепен брой опити и не се лимитира правото на искащите да аплайват. В старанието си да обезпечи на жителите задоволително финансиране за тяхното лекуване и възможни процедури, през месец август 2022 година, Общината усили сумата, отпускана от фонда - от 3 хиляди лева на 5 хиляди лева

Общинският фонд за Ин витро финансиране, е сполучлива самодейност, която към този момент 10 години демонстрира грижа и метод от страна на Община Сливен към младежите.

Проблемите на двойките с репродуктивни проблеми в община Сливен са част от статистиката на сериозната демографска рецесия, която продължава в България съвсем 30 години. Като част от комплексните и целенасочени ограничения за ограничение на следствията от демографската рецесия, комисията продължава активността си и през актуалната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР