През идните три години Украйна ще увеличи със 100 000

...
През идните три години Украйна ще увеличи със 100 000
Коментари Харесай

Украйна ще увеличи със 100 000 души числеността на въоръжените си сили

През идните три години Украйна ще усили със 100 000 души персоналния състав на въоръжените си сили, наброяващи сега близо 250 000 души, предадоха Ройтерс и Франс прес. Това съобщи през днешния ден пред Народното събрание украинският президент Володимир Зеленски. Той сподели също по този начин, че украинската стопанска система се стабилизира, прикани депутатите да останат единни и да не всяват суматоха във връзка опасността от съветска военна атака.

Зеленски изрази вяра, че идващият кръг от диалозите за Украйна в нормандския формат (Украйна, Русия, Франция и Германия) ще бъде контрактуван скоро.

" Дипломатическата поддръжка за Украйна е най-значителната и най-безусловната от 2014 година и тя продължава. Военно-техническата помощ за Украйна е най-значителната, най-ценната и продължава да идва ", сподели Зеленски.

През седмицата се чака редица ръководители да създадат визити в Киев. Днес там се чака да дойдат министър председателите на Англия и на Полша - Борис Джонсън и Матеуш Моравецки, а през идващите дни - нидерландският министър-председател Марк Рюте и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Планирани са и визити на петима европейски външни министри, в това число на Франция и Германия.

" Такава активност на визитите е значим фактор за стабилизиране на обстановката ", акцентира Зеленски.

Той означи, че Украйна работи " интензивно " за образуване на нова среща на върха за споразумяване на спора в източните райони от страната в така наречен нормандски формат с присъединяване на водачите на Русия, Франция и Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР