През годините съм се борил с немалки олигархични кръгове, става

...
През годините съм се борил с немалки олигархични кръгове, става
Коментари Харесай

Проф. Александър Томов: Има как да се противодейства на олигархичните кръгове

" През годините съм се борил с немалки олигархични кръгове, става дума за Бойко Борисов, за Сергей Станишев, за Георги Първанов. Това са хора на върха на страната. Едва ли през последните 20-30 година водач на партия е бил по този начин непосредствено преследван и упрекван. Властта е била незаконна освен при Борисов ".

Това сподели пред БНР проф. Александър Томов, претендент за президент. Той е някогашен вицепремиер, някогашен народен представител, някогашен ръководител на Надзорния съвет на ЦСКА, някогашен основен изпълнителен шеф на " Кремиковци ".

Според него, в случай че има десетина души на върха на страната, които знаят по какъв начин да се оправят, олигархичните кръгове ще затихнат.

" Те са мощни, тъй като смучат страната в големи мащаби. Разполагат с пари, медии, надзор ".

В предаването " 12+3 " проф. Томов изрази очакване да има вълна в интерес на европейската социалдемокрация поради резултатите в Германия:

" Страната има действителни благоприятни условия да се трансформира от последна в Европа - в действителен стопански и политически център. Искаме да реализираме това с стратегия, която никой няма. Това са 14 национални стратегически плана, посредством които качваме темповете на напредък на 5-7% ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР