През ГКПП „Маказа-Нимфея“ се минава без проблем. За това потвърждават

...
През ГКПП „Маказа-Нимфея“ се минава без проблем. За това потвърждават
Коментари Харесай

Българи минават без проблем през Маказа, гръцкият бизнес не иска затравяне на границата с България

През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа-Нимфея “ се минава без проблем. За това удостоверяват българи от фейсбук групата, които пътуват към Гърция.

„ Днес в 11.30 ч преминахме през Маказа, имаше единствено 10 коли “, написа една от пътиващите.

„ Калимера! 09:30 преминахме през Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа без никаксва засечка – пред нас единствено 2 коли “, написа различен член на групата.

Километрични опашки от коли на "Кулата " за влизане в Гърция

Оказва се, че се преглеждат единствено персоналните карти и не са проверявали за така наречен QR код от електронните заявления, въведени от страна на Гърция по отношение на ковид.

От информациите от гръцка и българска страна обаче не стана ясно докога Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа-Нимфея ще се пропущат коли. Преди дни управляващите в южната ни съседка оповестиха, че отворен за прекосяване ще е единствено Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “.

В групата е оповестено и видео на представителя на гръцкото държавно управление, който потвърдждава, че за туристи от България ще е отворена единствено Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “.

Междувременно гръцкият бизнес се подвигна да стачкува поради желанието и "Маказа " да се затвори. Бизнесът от Комутини, да вземем за пример, разчита доста на българските туристи. До Комутини е и крайбрежният Фанари, който е обичано място на хората от Кърджали и Хасково.

На този декор има съществено терзание, че макар апелите българите да изберат родното Черноморие, те имат направени още от предходната година резервации за Гърция, които не са си отменили. Ако единствено "Кулата " остане отворена, това ще докара до огромни тапи, като и в този момент трафикът през този Граничен контролно-пропусквателен пункт е извънредно огромен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР