През февруари предстои отварянето на една от най-чаканите процедури за

...
През февруари предстои отварянето на една от най-чаканите процедури за
Коментари Харесай

Бизнесът ще кандидатства за 200 млн. лв. от държавата за ВЕИ проекти и батерии за съхранение на енергия

През февруари следва отварянето на една от най-чаканите процедури за подкрепяне на бизнеса - " ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила " с бюджет 200 млн. лева Това оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа( МИР), като се позоваха на писмо на министър Александър Пулев до регионалните шефове.  

Министърът ги осведоми с писмото за процедурите за кандидатстване по линия на министерството, които са по Плана за възобновяване и устойчивост( ПВУ)и структурните фондове на Европейски Съюз.   

Александър Пулев напомня, че на 30 декември 2022 година МИР оповестена уеб страницата си първите 953 компании, които ще бъдат финансирани по първата мярка от НПВУ – " Технологична рационализация " с бюджет 260 млн. лева Тя е за възобновяване на софтуерния парк на микро, дребни и междинни предприятия. До края на януари, началото на февруари МИР ще разгласява спечелилите финансиране компании и по втората мярка от НПВУ – " ИКТ решения и киберсигурност ", по която помощта е безплатна и без финансово съучастничество от страна на компаниите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР