През февруари 2019 г. Община Виена официално обяви мястото, където

...
През февруари 2019 г. Община Виена официално обяви мястото, където
Коментари Харесай

Виена строи нова централна автогара за 200 милиона евро

През февруари 2019 година Община Виена публично разгласи мястото, където ще бъде издигната бъдещата Централна автогара.

Тя ще се намира в централния регион Леополдщад наоколо до стадиона "Фери Дусика " и комерсиалния център "Щадионцентър ". На пасажерите е обезпечена комфортна връзка със спирки на публичния превоз. Само на четири минути пешеходно разстояние е ситуирана метростанция "Щадион ", а пътуването до центъра на града лишава тъкмо седем минути. Това заяви Бюрото за интернационалните връзки на Община Виена в София.

Българин в Австрия: Страната разцъфва, всички жители са разбрани

Проектът за разкриване на нова интернационална автобусна гара напредва макар рецесията с ковид и Виена се надява, че изчезналите в този момент туристи в скоро време ще се завърнат. През последните месеци беше извършено предпроектно изследване, а на 21 април беше разгласен и архитектурен конкурс за разработване на плана.

Тъй като общинската администрация се стреми да включва виенчани в този план, през идващите седмици те ще бъдат осведомени в детайли и ще имат опция да изразят своите отзиви и да вършат оферти.

Модерната автогара ще се простира на два етажа. На приземния етаж ще има чакалня, кафенета, магазини и санитарни пространства, а подземен ще бъдат ситуирани 34 автобусни бранша. За да се усили оптимално икономическият капацитет на това оборудване, в региона на бъдещата автогара ще бъдат построени хотелски комплекс и офис постройка. Концепцията на новите здания би трябвало да се основава на правилата на резистентност и оптимална успеваемост в дизайна на постройките, като се отчетат икономическите, екологичните и обществените аспекти и се претеглят по отношение на бъдещите оперативни разноски, разноски за поддръжка и ползване на сила. Една от значимите задания на плана е да не се допусне усложняване на транспортната обстановка в региона, а един от детайлите на устойчивостта е подобряването на градската среда. Ето за какво постройката на гарата ще има озелен покрив, на който ще бъдат инсталирани слънчеви панели, а подземните води ще се употребяват за изстудяване на постройката.

Предвидено е в допълнение озеленяване на региона и основаване на пешеходни зони за възстановяване на качеството на живот в региона. Международните рейсове до момента спираха на няколко разнообразни места в града, а след откриването на новата автогара това ще става на едно място.

Общата повърхност на комплекса е 35 000 кв.м., а запланираната инвестиция е 200 млн. евро. Завършването на плана, който се координира от общинската компания "Виенски холдинг ", се планува за 2024 или 2025 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР