През есента България ще получи първия транш по Плана за

...
През есента България ще получи първия транш по Плана за
Коментари Харесай

Голяма радост от Пеканов. Първи пари по Плана за възстановяване

През есента България ще получи първия транш по Плана за възобновяване и резистентност в размер на близо 1,3 милиарда евро. В това изрази убеденост служебният вицепремиер с сектор еврофондове Атанас Пеканов в студиото на Националната телевизия.

" Знаете, че имаше един отворен проблем, план на Министерство на вътрешните работи, който сега стартира да се осъществя. Смятам, че сме намерили решение по какъв начин този знак да се осъществя. И в диалози с Европейската комисия показахме, че се движим точно към сполучливото му осъществяване. Направено е първото искане за заплащане, парите би трябвало да дойдат през есента ", съобщи Пеканов.
-->
Държавата обаче няма да чака приемането на въпросните средства, а ще стартира незабавно да осъществя плановете, по които са планувани европари. Един от тези планове е започнатата още от кабинета " Борисов " стратегия за саниране на жилищни здания.

" Например през есента ще стартира програмата за саниране, за енергийна успеваемост на жилищните здания. В момента Министерство на регионалното развитие приготвя изискванията за кандидатстване. Знаете, че това е една от стратегиите, по които има извънреден интерес от общините. Тя е и доста нужна и от позиция на актуалната енергийна рецесия, защото ще ни помогне да създадем стопанската система ни по-устойчива и по-малко енергийноинтензивна ", сподели заместител министър-председателят.

Освен това Министерството на нововъведенията и растежа ще отвори процедура, по която компаниите да аплайват за финансова помощ за цифровизация, транспортното ведомство също готвило планове, увери Пеканов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР