През днешния ден ще си остане ветровито и студено. Преди

...
През днешния ден ще си остане ветровито и студено. Преди
Коментари Харесай

ЯНУАРИ СЕ НАМРЪЩИ: Сняг, вятър и навявания, температурите остават под нулата

През днешния ден ще си остане прохладно и студено. Преди обед облачността ще е раздрана, следобяд по-често забележителна и тук-там ще превалява сняг. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и в източните региони и краткотрайно мощен северозападен и ще нахлува още леден въздух.

Минималните температури ще са сред минус 9° и минус 4°, в обособени котловини - до минус 12°, а оптималните - най-вече сред минус 3° и 2°. В София минимална температура към минус 8°, оптималната - към минус 4°, показват от Национален институт по метеорология и хидрология.
свързани новини11222на 13.01.202213180на 16.12.2021
Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява слаб сняг. Остава прохладно със мощен до плевел от север-северозапад.

По планинските проходи ще има виелици и навявания. Студено, с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 9°, на 2000 метра - към минус 16°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 0°-3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР