През деня над по-голямата част от страната ще е предимно

...
През деня над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Слънчев вторник: Температурите ще достигнат 19 градуса

През деня над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево . Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, а оптималните - сред 14° и 19°, в София минимална - към 5°, оптималната - към 16°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология .

Над Черноморието облачността ще е забележителна, следобяд краткотрайно ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.  

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 10°, на 2000 м - към 4°. 

 Българска телеграфна агенция

До края на февруари ще се задържи топло за интервала с минимални температури най-вече сред 3° и 8°, оптимални - сред 15° и 20°, по Черноморието 9°-12°. Вятърът ще бъде от източната четвърт, най-вече слаб. Облачността ще е забележителна, в сряда - висока и междинна, в четвъртък ще се вплътни. 

В сряда , в нощните часове, в низините ще се образува и ниска облачност или мъгла, които ще се задържат до обед, по Черноморието и по-дълго. В четвъртък , когато вятърът ще е до сдържан, основно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 м - слаб сняг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР