През деня днес времето ще бъде предимно слънчево, обещават синоптиците.

...
През деня днес времето ще бъде предимно слънчево, обещават синоптиците.
Коментари Харесай

Синоптиците ни обещават слънчева събота

През деня през днешния ден времето ще бъде най-вече слънчево, дават обещание синоптиците. Ще се появи слаб, в източните региони до сдържан югозападен вятър. Затоплянето ще продължи. Максималните температури ще са сред 9 и 15 градуса, в Пловдив - към 9 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември - ще се намалява и вечерта към този момент ще е близо до междинното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево, след пладне над масивите от западната половина от страната ще се появи раздрана висока облачност. Ще духа мощен югозападен вятър. Топло за декември, с оптималната температура на височина 1200 метра към 9 градуса, а на 2000 метра - към 3.

По Черноморието също ще е слънчево. В следобедните часове ще се появи слаб до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха - 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя времето ще е изменчиво. Над по-голямата част от страната ще е слънчево до обяд. В югозападните и североизточните региони се чакат валежи от дъжд, които тук-там ще преминат в сняг. Минималните температури ще паднат до -5 градуса, а оптималните ще са до 14.

В понеделник облачността ще е най-вече раздрана и мощно променлива, с валежи от сняг сутринта в Западна България и от дъжд преди и към пладне в Източна България. Вятърът ще е от запад-северозапад - сдържан, до мощен в Северна България и западната част на Тракийската равнина. Минималните температури ще са сред -3 и 2 градуса, оптималните - сред 2 и 7.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР