През декември 2021 г. мостът до Благоевградското село Покровник, който

...
През декември 2021 г. мостът до Благоевградското село Покровник, който
Коментари Харесай

Повече от година: Села в Благоевградско са труднодостъпни заради рухнал мост

През декември 2021 година мостът до Благоевградското село Покровник, който води до още 5 обитаеми места, рухна поради придошлите води на река Струма. Оттогава до момента не са подхванати никакви възстановителни дейности. Кога хората ще могат да минават по този път още веднъж и да не употребяват заобиколните направления?

Според Сашо Милчев поради опустошения мост се обикаля в допълнение 20 км.

" Това са големи загуби, освен за популацията, само че и за компаниите. Има обещани пари за ремонт, само че писмено нищо не е придвижено. Търпението ни е изчерпано, ние сме на фаза гражданско непокорство, в случай че би трябвало ще протестираме, ще блокираме регионалната администрация и ще желаеме оставки``, съобщи той в ефира на Нова. 

По думите на кмета на село Покровник Недко Ангелов ще бъдат дадени още 40 дни време за възобновяване на моста. " Ако и тогава няма работещо решение, минаваме към гражданско непокорство ", изясни той. 

До 8 март би трябвало да има издадено позволение за градеж. Кметът на Благоевград Илко Стоянов сподели, че самата процедура по социална поръчка е безредна и в случай че мостът падне сега, това ще докара до бедствено състояние. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР