През четвъртото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите

...
През четвъртото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

Разходите за труд нарастват с 12% в края на 2017 г.

През четвъртото тримесечие на 2017 година общите разноски на работодателите в България за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 12,2% по отношение на четвъртото тримесечие на 2016 година. Това демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Така растежът им се форсира, откакто през второто тримесечие на годината общите разноски на работодателите за един отработен час набъбнаха с 11%, а през третото – с 10,7 на 100.

За последното тримесечие на предходната година нарастването в промишлеността е с 11,7%, в услугите - с 11,8%, и в строителството - с 11,9%.

По стопански действия през последните три месеца на 2017 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Образование “ - с 20,2%, „ Други действия “ - с 19,1%, и „ Административни и спомагателни действия “ - с 15%.

Най-нисък растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове „ Култура, спорт и развлечения “ - с 1,1%, „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “ - с 3,7%, и „ Финансови и застрахователни действия “ - с 6,9%.

На годишна база за октомври-декември възнагражденията за един отработен час се усилват с 12%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 13,2%.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 1,0% за „ Култура, спорт и развлечения “ до 20,1% за „ Образование “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР