През четирите почивни дни ще спираме безплатно в синята зона,

...
През четирите почивни дни ще спираме безплатно в синята зона,
Коментари Харесай

Община Пловдив прави подарък за Великден

През четирите почивни дни ще стопираме гратис в синята зона, заяви през вчерашния ден Ненко Калакунов, шеф на Общинското дружество " Паркиране и репатриране ". За престой няма да плащаме от на следващия ден, когато е Разпети петък, до 29 април в това число.

Според наредбата, призната от Общинския съвет, с изключение на в неделя, не се таксуваме в дните на формалните празници и обвързваните с тях почивни дни. През цялото време обаче ще има дежурен паяк, който при нарушавания ще подвига колите и ще ги откарва на углавен паркинг. Санкцията е 60 лв..

Калакунов твърди, че от ден на ден водачи избират вместо талони да заплащат с SMS на номер 1332 или паркомат. Тази седмица в синя зона са инсталирани следващите 10 паркинг автомата и общият им брой към този момент е 53. " Те са огромно улеснение за жителите, защото дават опция за 30-минутен престой единствено против 1 лев. Важно е обаче издадените от машините талони да се слагат върху таблото на автомобила или друго очевидно място “, предложи шефът.

Повече време ще чакаме на спирките, тъй като през почивните и празничните дни градският превоз е понижен съвсем два пъти. От Общината припомнят, че пасажерите могат да схванат по кое време идва рейсът посредством мобилното приложение на Община Пловдив. То може да бъде изтеглено от платформата GooglePlay, откакто се изпише на кирилица „ Градски превоз Пловдив ". На електронните табели на спирките към момента не може да се разчита.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР