През август тази година ще бъде публикувана нова книга на

...
През август тази година ще бъде публикувана нова книга на
Коментари Харесай

Нова книга на Толкин излиза тази година

През август тази година ще бъде оповестена " нова " книга на Дж. Р. Р. Толкин - " Падането на Гондолин ".

По думите на създателя това е " първата същинска история за Средната земя ", написа " Индипендънт ".

Това ще бъде втора книга под редакцията на сина му - Кристофър Толкин, след „ Берен и Лутиен ", излязла през 2017 година

Според Джон Гарт, създател на " Толкин и Великата война ", " Падането на Гондолин " е написана директно след борбата при Сома, в която взе участие Толкин през 1916 година, по време на болничен престой. Той прибавя, че това е " най-големият роман за война, отвън " Властелина на пръстените ".

Историята следва пътуването на Туор (племенник на Хурин, книгата " Децата на Хурин " ), който е на път да откри скрития популярен град на елфите Гондолин. По време на пътуването си той претърпява " един от най-впечатялващите моменти в историята на Средната земя ".

Когато Туор идва в Гондолин, става татко на Арендел - воин от книгата " Силмарилион ".

В книгата Туор бяга от града, дружно със фамилията си. В нея се разкрива и историята на Арендел, която Толкин в никакъв случай не написа независимо, само че е включена в текстовете от други източници.

Според издателството, което ще разгласява книгата - HarperCollins, това е едно от трите " най-велики истории " на създателя, дружно с „ Берен и Лутиен " и " Децата на Хурин ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР