През август китайският концерн Evergrande Group представи електрическата марка Hengchi ("вечна скорост")

...
През август китайският концерн Evergrande Group
представи електрическата марка Hengchi
("вечна скорост")
Коментари Харесай

Първородният на марката Hengchi влезе в серийно производство в Китай - видео

През август китайският тръст Evergrande Group представи електрическата марка Hengchi ( "вечна скорост ") и шест шоу автомобила, в това число флагмански седан от D-клас, наименуван Hengchi 1. Пазарната му премиера би трябвало да премине преди края на 2020 година, а производството на пилотни партиди към този момент стартира в два основни обекта в Гуанджоу и Шанхай. Досега електрическата кола се показваше единствено на рендери, само че в този момент фотосите на серийното изпълнение с четири порти потвърдиха пълното й сходство с концепцията.

Колкото и да е необичайно, Hengchi 1 не е лифтбек. Диодната оптика и прибиращите се дръжки на вратите през днешния ден не са изненада, но тесните външни огледала предизвикват любопитство. Портът за зареждане, който липсваше на първите изображения, се появи на левия челен калник. Необичайният си тип седанът дължи на Андерс Уорминг, който преди този момент е работил за Borgward и MINI. От характеристиките със сигурност са известни само междуосието от 3150 мм и диаметър на колелото от 22 инча.



Наскоро медиите разкриха номенклатурата на Хенки - цифрата след името на марката е името на модела. Следва латинската писмен знак: L (лукс), S (супер лукс) или F (флагман). След него ще има още една писмен знак - S (седан), X (SUV) или M (MPV). И по този начин, пред нас е Hengchi 1 FS.

Говори се, че Evergrande Group е желала да купи правата върху технологията за модела FF 91 от стартъпа Faraday Future, само че не се е получило. Следователно концернът в този момент разчита изключително на немските компании Benteler, FEV (разработка на "шаси 3.0 ") и Höfer (доставка на електрообрудването).

Поделенията на Evergrande Group - NEVS и Koenigsegg също имат роля в разработките на новите модели. Вече има и концепция за цените на предстоящите модели: електрическите автомобили от категорията Luxury ще струват малко по-малко от 250 000 юана /61 000 лева/, продуктите Super Luxury ще костват 250 000-500 000 /61-120 хиляди лева/, за флагмана ще се търси над половин милион /над 120 хиляди лева/.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР