През август Google пусна най-новата бета-версия на Android Q и

...
През август Google пусна най-новата бета-версия на Android Q и
Коментари Харесай

Android зарязва десертите

През август Гугъл пусна най-новата бета-версия на Android Q и от този момент всички чакаме да разберем какво ще бъде формалното име на тази операционна система. Т.е. какъв десерт ще бъде определен за име на тази версия на Оценка за съвместимост Андроид - защото от страната на Андроид през 2019 година всички версии имаха имена на сладкиши.

Е, няма да чакаме повече - тъй като компанията е решила да приключи тази партия. Така Android Q ще се споделя просто Android 10. 

След смяната бъдещите версии на Android просто ще носят съответния следващ номер - като iOS на Apple. Според компанията това е направено за възстановяване на достъпността, тъй като имената на десерта не се схващат добре от всички консуматори в международен мащаб. В допълнение някои от определените до момента имена на десерт бяха напряко незнайни в избрани елементи на света, което в допълнение засилваше объркването. В последна сметка новата скица е елементарна и разумна и
сякаш е стъпка в вярна посока. 

Освен това Гугъл доста ще усъвършенства подобри логото на операционната система. Името на Android към този момент има черен шрифт за по-добра четимост. Логото ще бъде заменено със старта на Android 10.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР