През август 2022 г. руската армия прави представя своите безпилотни

...
През август 2022 г. руската армия прави представя своите безпилотни
Коментари Харесай

Как Иран тайно обучава руски пилоти на дронове

През август 2022 година съветската войска прави показва своите безпилотни летателни апарати в надпреварата Соколинная Охота. Участват тимове от Русия, Беларус, Иран и Армения. Те показват уменията си в артилерийска пукотевица, разузнаване, пукотевица и физическа подготовка. Официалната версия на цялото скупчване на военна техника е, че това е военно съревнование или военни игри, като главната цел е постоянно една и съща – да се показва мощта на съветската войска и техника, а по-късно да се привлекат нови клиенти, с които да се зареди цялата военна промишленост. През предишното лято ще се окаже, че сюжетът е малко по-различен.

Русия още веднъж е хазаин на този тип игри, само че до момента в който надпреварите се организират, иранските инженери образоват съветските инструктори. Основният интерес е безпилотните камикадзе дронове Шахед. Разследващи публицисти съумяват да открият освен фамилиите и самите оператори на въпросните дронове, само че и знаят къде тъкмо се организират множеството образования.

Имайки поради, че анализът и следствието, са направени някъде през ноември предходната година, през актуалната не би трябвало да се изненадвате от развиване и интензивно деяние в региона на Севастопол. На 13 септември 2022 година Русия за първи път реши да удря цивилни обекти в Украйна, употребявайки ирански дронове. Израелският специалист Дейвид Ханделман ясно изяснява и за какво се употребяват тъкмо те – по-евтини са от множеството ракети.

 Снимка: independentpersian.com – военната база с изкарани дронове.

Не е загадка за никого, че нападението на цивилни обекти е военно закононарушение, което Русия прави неведнъж – общият брой на офанзивите е близо 400 пъти през миналата година – и главният избор са постоянно камикадзе дроновете. Иран продължава да продава въпросните машини и не се тормози от ответна реакция. Разследващите публицисти от НГЛ медия са съумели да проследят цялата интервенция от самите участници на военните игри в Русия, до разбор на фотографии и предоставени данни от самите оператори, които умерено ги споделят в обществените мрежи.

През последните военни игри, когато стана ясно, че Русия губи въздействие на оръжейния пазар, няма изненада, че единствените поканени фенове и евентуални клиенти, са Венецуела и Зимбабве. Самата стратегия стартира някъде през 2017 година и се организира и до през днешния ден. Това е и оня миг, когато Русия се пробва да завоюва вниманието на останалите страни, както и да потърси нови сътрудници. Казахстан е един от по-близките сътрудници през миналите години и съвсем четири от тези формати се организират на тяхна територия. Не е загадка, че казахстанските оператори на дронове са съумели да завоюват премията всякога, когато са домакини на надпреварата.

През последната година даже не участват. Истината е, че Казахстан отхвърли да взе участие в специфичната военна интервенция и затова няма място на новата презентация. Армения заема нейното място, откакто спорът в Нагорни Карабах се оказа задоволителен мотив за търсенето на нови сътрудници. Дебютантите в надпреварата се подреждат на 3-то място, до момента в който успеха се споделя сред Русия и Иран. През последните години се оказва, че Иран постоянно е заемал последното място в шампионата, само че откакто Русия има потребност от въздействие и сътрудник, в този момент би трябвало да промени организацията и методиката за изчисляването на премиите.

Официалното изказване от страна на военачалник Сардар Али Билали е, че това е съревнование с посланието на мира, другарството и подпомагането на Иран и останалите страни в световната борба против тероризма. Никой не е споделил на Иран, че действително играе и се състезава с един от най-големите основатели на тероризъм в Европа от последните 2 години.

През 2022 година шампионатът се организира от 15 до 27 август. Избраната локация е летището на град Исфаган, където 8-ма база на Военновъздушни сили на Иран дава всичко належащо за провеждането на учението. Не инцидентно, там се намира най-голямото военно летище на страната. Иранската медия въпреки всичко ще уточни, че местоположението е покрай град Кашан.

 Кадри от YouTube видео – Drone Excerciese 1401

Въпросният град се намира на ръба на пустинята Маранджаб – близо 200 километра от Исфаган. Това е секретна военна база, която се намира покрай покрайнините на Кашан до едно от най-старите цивилен летища. Въпросната база се смяташе за секретна за света, само че едвам предходната година беше показана като съществуваща.

Израелският министър на защитата Бени Ганц показва тази точка за сърцето на безпилотната авиация на страната и един от най-хубавите подготвителни центрове. Същият постоянно се майтапи, че точно там се упражняват някои от най-хубавите терористи. Те идват от Йемен, Сирия, Ливан и Ирак.

Само месец преди да бъде пуснат игрите, военна делегация на Русия ще посети Кашанската база най-малко два пъти. Иранците демонстрират своите нападателни дронове и стартира огромният терористичен пазарлък. По информация на американския консултант по сигурността – Джейк Съливан, Иран се е подготвял още тогава да даде голямо количество от своите бойни машини. Съливан даже демонстрира най-различни сателитни фотоси от базата по време на визитата на руснаците и показва, че през юли се организират тренировки.

Иранският министър на външните работи Хюсеин Амиробдолханян ще отхвърли сходни интервенции и връзки с Русия. По негово мнение, Съединени американски щати се опитвали да слагат и завоюват някои характерни политически цели. Едва при започване на ноември, Иран признава, че е продавал единствено дребен брой от дроновете и то от началото на войната с Украйна.

Washington Post показват малко по-различна история. Иран е доставил първата партида от своите дронове някъде на 19 август. Това е при започване на по този начин наречените военни игри. По същото време се показва и целият боеприпас от безпилотни машини, които страната има. На 24-25 август иранските военни вършат невероятна подготовка и назовават цялото осъществяване „ Дронно упражнение 1401 “. Номерът е годината, която Иран признава по своя личен календар – 1401. Днес най-вероятно ще е 1402. За този интервал се потвърждава, че Иран може да основава, ръководи и създава най-различни бойни единици за задачите на фронта. Въпреки изказванията, че ирански дронове не са употребявани в Украйна – най-малко тогава – адмирал Хабибола Саяри ще спомене Украйна в своето послание:

„ Днес, дроновете са същинският феномен. Наскоро тяхната успеваемост беше потвърдена в сериозни обстановки, да вземем за пример, войната сред Азарбейджан и Армения в Карабах, войната сред Украйна и Русия. “

Повече от 150 разследващи и бойни дронове са употребявани по време на това обучение. Демонстрирани са и прословутите камикадзе дронове.

И тъкмо тук идва занимателната страна на историята. Официално се твърди, че съветската делегация се намира в Исфаган. Въпреки това един от членовете на делегацията ще качи фотоси от Исфаган и Кашан в своя профил в съветската обществена мрежа Вконтакте. 36-годишният Сергей Созинов работи в основния боен център на безпилотните самолети на Руската федерация. Същият се намира в град Коломна и се оказва, че неговото посещаване в Иран е трябвало да остане загадка, затова същият отхвърля да разяснява въобще своето наличие там. По-смешното е, че той, както и други фрагменти от съветската военна авиация са снимани напълно от клип на военното министерство на Русия.

 Андрей Степова (ляво) – фрагменти от клип на Руско военно министерство.

Посочвайки това ще открием на този кадър Андрей Степова. Същият е желал да стане военен водач като майка си, само че в следствие се ориентира точно в безпилотните военни машини.

 Пивкин (ляво) – фрагменти от клип на съветско военно министерство

Хлеб Пивкин също отхвърля въобще да е ходил в Иран или да служи на Руската войска, въпреки и да се вижда в различен кадър от същите военни учения. Роден през 1995 година в Туркменистан, същият се мести в Русия през 2007 година Лейтенант Евегени Глухов твърди, че не се занимава с безпилотни полети и е експерт в търговията на криптовалути, като няма никакъв интерес към кариера в армията.

 Евгени Глухов – фрагменти от клип на съветско военно министерство

Същото видео ясно го демонстрира на фрагментите. И до момента в който множеството отхвърлят, че въобще са били в Иран, данните и личната им медия демонстрират нещо по-различно. Каква ще е последната доставка и какво в действителност се чака през евентуалната пролетна или по-скоро лятна атака, следва да разберем.  

Интересен факт е, че проверяващите публицисти на НЛГ показват, че на въпросните учения е имало тимове от 13 души, само че на този стадий са разкрили единствено тези летци и носители на влиятелната премия.

Източници: independentpersian, NLG и други

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР