През април износът на Китай е бил на стойност 2,02

...
През април износът на Китай е бил на стойност 2,02
Коментари Харесай

Китайската външна търговия продължава да демонстрира силна инерция

През април износът на Китай е бил на стойност 2,02 трилиона юана, което съставлява нарастване с 16,8% на годишна база. Това накара „ Асошиейтед прес “ да напише в коментар, че „ въпреки да се следи отслабено търсене в световен мащаб китайският експорт демонстрира ненадейно мощна активност “.

На какво се дължи продължаващата мощна инерция на китайската външна търговия? Това е обвързвано преди всичко с държавните ограничения за стабилизиране на стопанската система и търговията, както и с политиката за поощряване на отварянето на високо равнище.

От началото на годината управляващите на локално равнище организират политики за поощряване на външната търговия. С тяхна поддръжка, голям брой китайски компании излизат в чужбина, с цел да търсят поръчки и сътрудници. В края на април държавното управление разгласи набор от ограничения, в това число възобновяване на изложби, образуване на директни договаряния сред компании и евентуални клиенти, поддръжка на износа посредством електронна търговия и други. Тези ограничения са целеви, оперативни и те основават нови благоприятни условия за развиване на фирмите.

От 2 юни съглашението за Регионално всеобхватно икономическо партньорство (РВИП) ще влезе в действие за всички 15 страни-членки. Сертификатът за генезис в границите на РВИП става все по-популярен измежду фирмите, което ще улесни и излизането на китайските на непознати пазари.

В последно време Съединени американски щати и европейските страни покачват лихвените си проценти, което води до усилване на натиска от спад на световната стопанска система. На този декор китайската външна търговия е изправена пред относително съществени външни провокации. Но би трябвало да се означи, че с провеждането на редица изложби, облекчение на персоналните контакти и нововъведения в комерсиалната сфера, китайската външна търговия ще покаже по-силен подтик, а това ще помогне за по-нататъшното възобновяване на националната стопанска система.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР