През април 2023 г. не са констатирани нарушения на качеството

...
През април 2023 г. не са констатирани нарушения на качеството
Коментари Харесай

КЕВР: Няма нарушения в априлските сметки за парно на Топлофикация София

През април 2023 година не са установени нарушавания на качеството на топлофикационните услуги, предоставяни на клиентите на „ Топлофикация София " ЕАД. За съответния интервал във фактурите на потребителите сдружението е приложило одобрената на 1.07.2022 година с решение на КЕВР цена на топлинна сила.

 

Това демонстрират констатациите в признатия от КЕВР отчет за осъществената инспекция на сдружението по отношение на изявления за високи сметки по фактурите на клиентите за интервала 1.04-30.04.2023 година, оповестиха от КЕВР.

 

Според настоящата нормативна уредба образуването на месечните фактури на потребителите на топлинна сила е отвън регулаторните пълномощия на Комисията. То се прави по Методика за дялово систематизиране на топлинната сила, която е част от Наредбата за топлоснабдяването. 

 

Данните демонстрират, че единствено 6% от битовите клиенти на „ Топлофикация София “ ЕАД са декларирали действителен месечен доклад на потребената топлинна сила и са получили начислени фактури за м. април 2023 година Останалите 94% от клиентите получават месечни фактури, основани на планирано ползване, което се пресмята според Методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в здания - етажна благосъстоятелност. 

 

В резултат на осъществената инспекция КЕВР наложи насилствена административна мярка, като даде на „ Топлофикация София “ ЕАД наложителни писмени разпоредби. В период до 30.09.2023 година сдружението следва да извърши инспекция на настройките на системата за автоматизирано контролиране и при нужда да извърши такава на всички абонатни станции в топлопреносната мрежа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР