През 8-те издания на Фондът Иди, учи и се върни“

...
През 8-те издания на Фондът Иди, учи и се върни“
Коментари Харесай

Сдружение Тук-Там: Нашата мисия е да помагаме на младите хора

През 8-те издания на Фондът " Иди, учи и се върни “ сме подкрепили 52 стипендианти със стипендии в размер над 0.5 млн. лв.. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус "  Десислава Манова – продуктов експерт от Сдружение " Тук-Там ".

На 13-ти юни в приятната атмосфера на Ботаническата градина Сдружение " Тук-Там " разгласи своите нови стипендианти – 10 на брой, " ужасно надарени младежи, които общо подкрепихме тази година със стипендии на стойност 95 000 лв. “.

Лили Мерджанова – специалист връзки на " Тук-Там “ показа какви са задачите на сдружението: " Нашата задача е да оказваме помощ на младежите, тъй като мощно имаме вяра, че те заслужават повече благоприятни условия и повече шансове за триумф и по-добри модели пред себе си. “

Общността " Тук-Там Дарителски Клуб “ се състои от българи от целия свят, които с месечно подаяние способстват за това да може да се осъществя този фонд за стипендии и идеята на " Тук-Там “ въобще да съществува, показа още Лили Мерджанова, като изясни, че " с изключение на месечните дарения, всяка година има и компании, които ни поддържат. Благодарение на тях ние можем да дадем и профилирани стипендии “.

" Тази година имахме 3 типа профилирани стипендии: едната за стабилно развиване, за инженерство и третата за така наречен специалности на бъдещето, “ добави още Десислава Манова, като добави, че тази година с помощта на даренията на фирмите тази година профилираните стипендии са за 5 надарени български студента.

След награждаването на тазгодишните стипендианти издание на " Тук-Там “ продължи с благотворителен търг с разнообразни събития, описа още Десислава Манова, " Като сумата, която събрахме, беше 100 000 лв., което е безусловно похвално за всички наши съидейници, тъй като това значи, че хората разпознават какъв брой значима е идеята. “

Лили Мерджанова сподели за развиването на инициативата Buddy, чиято концепция е да даде другарство и скъпа поддръжка от опитни експерти на младежи, които търсят своята първа и/или мечтана работа: " Вече имаме над 600 младежи в платформата, които търсят поддръжка, и над 1000 индивида, които пък са подготвени да дадат тази поддръжка, опитни експерти. Тези Buddy се развиват, получават доста положителна противоположна връзка. Тази есен ще посетим отново доста университети в цяла България, като се опитаме да се срещнем с допустимо най-вече младежи да им представяме тази опция. “

На тазгодишното издание на " Тук-Там Кошер “ на 19 септември в Интер Експо Център новото е, че ще има две тематични зали, като едната зала е ориентирана към бизнес и технологиите, и втората, на изобретателните промишлености. " Очакваме още веднъж над 100 компании български и интернационалните, които ще дойдат с екипите си, с цел да може участниците да се срещнат онлайн с тях и опциите за кариерна реализация, “ описа още Лили Мерджанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР