През 2024 година РС пазарът най-накрая ще достигне нивата отпреди

...
През 2024 година РС пазарът най-накрая ще достигне нивата отпреди
Коментари Харесай

Прогнозират ръст в продажбите на РС


През 2024 година районен съд пазарът най-сетне ще доближи равнищата отпреди пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Умерен оптимизъм за продажбите на лични компютри показват анализаторите от Canalys. През четвъртото тримесечие на 2023 година пазарът ще се върне към напредък от 5%, улеснен от сезонни трендове и известно усъвършенстване на макроикономическата обстановка. Следващата година доставките може да набъбнат със 7,6% до 267 милиона броя, само че това ще се дължи значително на цикъла на актуализиране на Windows.

През 2024 година районен съд пазарът най-сетне ще доближи равнищата отпреди пандемията (2019 г.) във връзка с размерите. Ситуацията ще се характеризира с разпространяване на системи с изкуствен интелект, чието въздействие ще се усети освен на равнището на функционалност на операционните системи и приложния програмен продукт, само че и на равнището на хардуерните благоприятни условия на централните процесори.

До 19% от компютрите, доставени през 2024 година, съгласно Canalys, ще могат да ускорят работата на системите с изкуствен интелект. В допълнение към компютрите, съвместими с Windows, забележителна част от тази продуктова група ще бъдат преносимите компютри на Apple, основани на новите процесори от фамилията M.

Бизнес сегментът ще записва нараснало търсене на районен съд в светлината на идната актуализация на Windows. През 2025 година пазарната инерция към момента ще бъде задоволителна, с цел да поддържа растеж в размерите на продажби, само че 2026 година ще донесе нов спад, а през 2027 година пазарът ще се стабилизира.
още по темата
Анкетираните участници в комерсиалната верига имат вяра, че е доста евентуално размерите на доставки на лични компютри да се усилят през 2024 година Най-малко 47% от респондентите чакат продажбите на районен съд с Windows да набъбнат с повече от 10%, а 22% от интервюираните се надяват на нарастване с повече от 25%.

Разпространението на Arm-съвместими решения на пазара за районен съд през идната година няма да се ограничи до процесорите с марка Apple, защото Qualcomm ще показа процесора X Elite. Възможността да предложат на клиентите по-енергийно ефикасни преносими компютри в последна сметка ще притегли доста производители на компютри да употребяват новите чипове на Qualcomm.

До края на тази година в света ще бъдат доставени 248,5 милиона компютъра, което е с 12,4% по-малко от резултатите в миналата година, отбелязва Canalys. През идната година Латинска Америка (12,2%), Близкият изток и Африка (11,6%) и Азиатско-тихоокеанският район (8,3%) ще показват най-високи темпове на напредък. В същото време Северна Америка и Европа ще бъдат лимитирани надлежно до сдържан напредък от 7,3 и 7,4%, а Китай ще се задоволи с 4,3%. Тази година това ще бъде и районът с най-силен спад в доставките на компютри (18%).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР