През 2022 г. за най-добрата офис сграда в света беше

...
През 2022 г. за най-добрата офис сграда в света беше
Коментари Харесай

Най-добрата офис сграда в света за 2022 година се намира в ... Москва

През 2022 година за най-хубавата офис постройка в света беше приета Comcity, ситуирана в Югозападната част на Москва. Това решение взе журито на състезанието International Property Awards (IPA), т.е. " Международни награди за недвижими парцели ". Всяка година IPA избира най-интересните, напредничави и софтуерни планове в разнообразни браншове на недвижимите парцели. Организаторите на състезанието първо дефинират спечелилите по категории здания на всеки континент поотделно, а по-късно избират най-хубавите измежду тези спечелили в международен мащаб.

През 2022 година Comcity завоюва европейската номинация , а по-късно, към този момент със статута на най-хубавата офис постройка в Европа, получи Главната премия на церемонията на IPA в Лондон. Наградата беше връчена на вложителя на офис комплекса, PPF Real Estate Russia. Нека разберем за какво интернационалните специалисти от International Property Awards дефинираха Comcity за най-хубавия офис комплекс в света, написа РБК.

Концепция и архитектура

Отправна точка за оценката на журито стана концепцията на плана. На първо място, IPA прави оценка съставния елемент за развиване - и тук Comcity впечатли с интегриран метод към развиването на територията. Експертите означиха местоположението на офис парка в Югозападната част на Москва, сред метростанция " Румянцево " и Говоровската гора, което обезпечава на жителите чист въздух.

" Comcity се оказа, че е един от най-големите планове в света за сложно асимилиране на терени ", се споделя в книгата World " s Best 2021-2022 ( " Най-добрите в света " ), в която International Property Awards изяснява своя избор на спечелили. " На мястото от 45 хектара пустееща земя израсна нова градска зона - същински град в града. Comcity е дал на жителите си място измежду природата за живеене и работа.

Проектът включва офиси, комерсиална зона, първокласен хотел, жилищна зона, учебно заведение, детска градина и голяма озеленена територия, цялостна с дървета, шубраци и изкуствени езерца. Реализацията на плана е почнала през 2012 година, а в този момент виждаме какъв брой тъкмо и умело е проектирана цялата инфраструктура. Сега Comcity се концентрира върху основаването на оптимални условия за работа на 17 000 души. "

Отделно, IPA отбелязва модерната архитектура, която съчетава функционалност, естествена интеграция в естествената среда и опция всеки жител да покаже личната си характерност.

Това решение е сътворено от интернационалното архитектурно бюро Jakub Cigler Architekti. Външният образ на офис комплекса се отличава с панорамно остъкляване и удобна етажност, което разрешава поддържане на насочен към хората метод и предотвратяване на хората от прегрвяне от самата настройка на постройките. А на територията на Comcity има озеленен парк с изключително уютни вътрешни улички, които ви карат да се чувствате като част от европейски квартал.

Екологичност и наематели

Много забавно е и по какъв начин работи Comcity от вътрешната страна. Модерният дизайн, ефектните разпределения на пространствата, изобилието от светлина и зеленина основават чувство за шир и персонална независимост. Този метод беше оценен от доста бизнес наематели: в този момент част от офис пространствата в Comcity са заети от най-голямата телекомуникационна компания в страната, систематичен интегратор от топ 10 в Русия, няколко огромни ИТ играчи, както и компании за бързооборотни артикули.

Всички тези компании дефинират трендовете в своите браншове и решението да изоставен центъра на Москва и да отидат в нова зелена зона сподели на техните съперници какво значи в действителност да се грижат за здравето и психическия комфорт на своите чиновници. В резултат на това, първият стадий от офис парка беше ангажиран на 100%, което при изискванията на икономическа турбуленция не беше изцяло предстоящо.

Екологичността на Comcity се показва на първо място в способността да дава най-високо равнище на обслужване, без безразсъдно разхищаване на запаси. Например в постройката постоянно се поддържа удобен микроклимат - само че в това време Comcity икономисва сила. Фасадите с нараснала топлинна успеваемост разрешават да се пести топлота през зимата и да се поддържа хладина през лятото. А усъвършенстваната пропускливост на светлина оказва помощ да се употребява естествената светлина по-дълго през денонощието.

Но най-забележителното от позиция на инфраструктурата си остава ландшафтният парк с алпинеум, езерца, беседки и даже шезлонги, където е толкоз прелестно да се отпуснете на обяд или след края на работния ден.

Именно от такива елементи се състои и " магията " на Comcity, с помощта на която освен интернационалните специалисти, само че и съветската преса научиха за офис парка. Интериорът и територията на Comcity се трансфораха в обичано място за снимане на телевизионни сюжети. А бизнес издания пишат за нови наематели или покупко-продажби, подписани по отношение на пространствата на бизнес центъра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР