През 2022 г. страните от Европейския съюз са инвестирали около

...
През 2022 г. страните от Европейския съюз са инвестирали около
Коментари Харесай

Евростат: Страните от ЕС са инвестирали 69 млрд. евро в екология

През 2022 година страните от Европейския съюз са вложили към 69 милиарда евро в активи, които са от значително значение за даването на услуги, свързани с опазването на околната среда. Такива услуги съставляват пречиствателните станции за отпадъчни води, транспортните средства за превозване на боклуци, придобиването на площи за основаване на естествен резерват или по-екологично промишлено съоръжение, изясняват от европейската статистическа организация Евростат в най-новата си обява от през днешния ден.

Около 44 милиарда евро, или 65 на 100 от общите вложения за запазване на околната среда, са изразходвани както от корпорации, профилирани в услугите за запазване на околната среда, по този начин и от компании, придобиващи технологии и съоръжение, намаляващо отражението върху околната среда, произлизащо от техния индустриален развой.

Останалият дял от вложенията (35 на сто) идват от бранш държавно ръководство и нестопанския бранш.

Делът на вложенията за запазване на околната среда като част от общите вложения е бил към 2,5 на 100 през 2022 година Делът на вложенията за запазване на околната среда в общите вложения на корпорациите е бил 2 на 100, а в вложенията, направени от страните, е бил 4,8 на 100.

Най-значителна част от екологичните вложения е обвързвана с отпадъчните води и услугите по ръководство на отпадъците. През 2022 година те са представлявали надлежно 44 на 100 и 25,7 на 100 от общите вложения за запазване на околната среда, до момента в който 10,5 на 100 от средствата са били ориентирани към запазване на въздуха, а 7,8 на 100 към отбрана от радиация, за научноизследователска и развойна активност в региона на околната среда и други действия за запазване на околната среда. За опазването на почвата и подземните води са били предопределени 6 на 100 от вложенията, а за запазване на биоразнообразието и ландшафта - 4,4 на 100, написа Българска телеграфна агенция. Останалите 1,6 на 100 от вложенията на Европейски Съюз в екология са били употребявани за понижаване на шумовото замърсяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР