През 2021 година стратира изграждането на 31 нови сгради за

...
През 2021 година стратира изграждането на 31 нови сгради за
Коментари Харесай

На живо: В София започва ударно строителство на детски градини и ясли

През 2021 година стратира построяването на 31 нови здания за детски градини. Строителството ще продължи и през 2022 година и ще открием нови 138 групи. Реално тази година се работи по 16 нови обекта. Строителството на нови детски градини може да бъде изпълнено единствено при добра работа сред мен и районните кметове.

Това сподели на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, която показа Програма за строителство на детски градини и ясли. "Предвиждаме нови обекти във всички 24 региона на София, само че анализирахме доста добре неналичието на детските градини в другите региони. Най-големи проблеми има в "Триадица ", "Лозенец " и "Средец ". Там има проблем и с намирането на терени. Точно заради тази причина към този момент е призната една доста желана смяна от мен - детски градини да могат да се отварят във към този момент издигнати здания - жилищни и нежилищни, които дават отговор на всички условия за детски градини и ясли ", разкри Фандъкова.

"Появиха се спекулации, че в бюджета на София се понижават средствата за строене на детски градини. Няма нищо правилно в тези изказвания. Не единствено не се понижават парите, а се увеличеват с 4,6 млн лв.. Всички знаем, че тематиката за детските градини и ясли е доста сензитивна за всички. Знаете, че за мен това е идея и аз пристигнах в Столична община поради идеята обучение. Последните години непрестанно пораства броят на децата в детските градини. Започнахме с малко над 30 000 деца в градините и яслите, а през 2018 година те към този момент бяха над 48 000 ", разгласи кметът на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР