През 2021 г. ще стартират приеми по още 8 мерки

...
През 2021 г. ще стартират приеми по още 8 мерки
Коментари Харесай

Започва прием по още 8 мерки и подмерки от ПРСР през 2021 г.

През 2021 година ще започват приеми по още 8 ограничения и подмерки от Програмата за развиване на селските региони, с бюджет от близо 494 млн. евро. Това бе решено от Комитета за наблюдаване на Програмата, който утвърди Индикативната ѝ годишна работна стратегия. Целта е да бъдат подкрепени земеделските производители, млади и дребни аграрни стопани, както и сензитивните браншове, оповестяват от Министерството на земеделието.

Графикът планува през месец април да бъдат отворени приеми по най-атрактивните ограничения за земеделците от Програмата, които са с необятен набор от подпомагани действия. Това са подмерките 4.1 " Инвестиции в аграрни стопанства " и 4.2 " Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули ". Прилагането им ще способства за стабилно и цифрово икономическо възобновяване на бранша. Основната цел е плановете да бъдат с акцент към вложения, свързани с напояване, околна среда (пречиствателни съоръжения), цифровизация и автоматизиране на индустриалните процеси.

През септември ще започват подмерките 6.1 " Стартова помощ за млади аграрни стопани " и 6.3 " Стартова помощ за развиването на дребни стопанства ". Насочването на средства по тях ще подкрепи земеделските стопани при въвеждането на нови съвременни технологии и обезпечаване на безвредна работна среда.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 2 милиарда лева са средствата изплатени по Програмата за раз...

До края на годината следва да бъдат отворени и подмерките 1.2. " Демонстрационни действия и дейности по осведомление, 16.1 " Подкрепа за съставяне и действие на оперативни групи в границите на ЕПИ ", 19.1 " Помощ за подготвителни действия " и 19.3 " Подготовка и осъществяване на действия за съдействие на локални инициативни групи ".

Вече са стартирани приеми по подмерките 5.1 " Подкрепа за вложения в превантивни ограничения, ориентирани към ограничение на следствията от евентуални естествени бедствия, неподходящи климатични феномени и катастрофични събития ", Подмярка 7.3 " Широколентова инфраструктура, в това число нейното основаване, усъвършенстване и уголемение " и Подмярка 2.2 " Създаване на консултантски услуги ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР