През 2020 г. държавите членки на ЕС ускориха своите инвестиции

...
През 2020 г. държавите членки на ЕС ускориха своите инвестиции
Коментари Харесай

ЕС: Инвестиционните разходи се увеличиха до €251 милиарда

През 2020 година страните членки на Европейски Съюз форсираха своите вложения в границите на политиката на доближаване с 70 милиарда евро, като усилиха общите си разноски за доближаване на 251 милиарда евро. Това подхожда на 52 % от плануваните 482 милиарда евро за програмния интервал 2014—2020 година Същевременно финансовите средства, отпуснати за планове, доближиха оптималния размер на наличното финансиране. Тези данни демонстрира на обновената платформа за Европейските структурни и капиталови фондове (#ESIFOpendata), където основните индикатори за осъществяването на политиката на доближаване по тематики, страни и фондове са леснодостъпни посредством интерактивен инструмент.

Комисарят по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра съобщи: „ Тези индикатори демонстрират, че сме на прав път в осъществяването на политиката на доближаване и че до 2023 година, в края на програмния интервал, ще можем да се възползваме оптимално от наличните средства по политиката на доближаване. “

Швеция, Гърция, България, Кипър, Финландия, Португалия и Нидерландия са страните с най-хубави резултати във връзка с разноските, до момента в който Унгария, Чехия, Малта, Латвия и Естония имат най-голям % на вложения по линия на политиката на доближаване, разпределени за планове. Ускоряването на разноските стана допустимо и с помощта на гъвкавостта, която Европейската даде на страните членки за преразпределяне на запаси за незабавни ограничения за битка с пандемията от ковид. В резултат на това Европейски Съюз оказа помощ на страните да закупят 2.4 милиарда персонални защитни средства, 4,500 апарати за вентилация, да основат 5,000 спомагателни болнични кревати и да обезпечат 3.7 милиона теста за COVID-19. Освен това предприятията получиха 11.1 милиарда евро, а служащите и уязвимите групи — 3.4 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР